Snijd de vis in plakken van ± 1 1/2 cm dik.
Was de mosselen en verwijder eventuele ongerechtigheden en
openstaande mosselen.
Snijd de knoflookteentjes in dunne plakjes en de uien in
ringen.
Laat beide even in de hete olijfolie glazig worden.
Ontvel intussen de tomaten door ze even in een pan met kokend
water te dompelen, haal de pitjes er zoveel mogelijk uit en
snijd de tomaat in stukken.
Doe de tomaatplakjes samen met het laurierblad en het
paprikapoeder bij de ui en laat het geheel zachtjes borrelend
tot een saus worden.
Doe er vervolgens de wijn en nog wat cayennepeper bij, laat
even door pruttelen en voeg wat water toe, zodat een dikke
saus ontstaat.
Voeg hierna de even afgespoelde visplakken, de mosselen, de
peterselie en naar smaak zout en peper toe.
Zorg dat de vis geheel of grotendeels met de saus is
bedekt.
Laat het geheel op middelhoog vuur in ± 15 minuten gaar
worden.
Serveer de zarzuela in een Spaanse pan (paellapan) met een
stuk Spaans brood en rode wijn.
Zonder kaas | Met kaas | Met bier | Kip met pesto | Vis zonder knoflook | Rundvlees met wijn | Vegetarisch met noten en kaas | Kip zonder knoflook |